Barackos Pudingos süti

  • hozzávalók 4 főre:
  • 4 – 5 friss barack
  • 1 csomag vaniliáspuding
  • 1 csomag vaniliáscukor
  • 10 dkg háztartási keksz (fél csomag)
  • kókuszreszelék
  • 0,6l tej

 

elkészítése: Válassz ki 4 – 5 szem édes, mosolygós barackot „Vendel bácsi” barackosából. Mosd és hámozd meg, magozd ki. Vágd kis kockákra, és szórd meg finoman vaníliás cukorral.  Készítsd el a pudingot, a csomagoláson feltüntetett módon. Aprítsd fel a háztartási kekszet és áztasd be vaníliás cukorral ízesített tejbe, de csak annyira, hogy ne legyen kemény. (ha meglangyosítod a tejet, könnyebb dolgod lesz 🙂 Válaszd ki az edényt, ami torta formáját fogja adni. Öblítsd át hidegvízzel. A tál aljába rakj egy réteg kekszet (olyan keménységű legyen a keksz, hogy a barackból kifolyó finom levet fel tudja szívni). Ez után jöhet a barack réteg, majd rá egy pudingréteg. Ezt addig rétegezed, míg el nem fogy a hozzávaló, vagy tele nem lesz a tál J. Rakd be a hűtőbe, és körülbelül 3 -4 óra múlva fogyasztható. Miután kellő állagúra dermedt, óvatosan borítsd ki a tálból, és hintsd meg, kókuszreszelékkel. A dekorációt fantáziádra bízzuk.

Elkészítés: pikk – pakk

Ajánljuk:

  • –          Lusta, vagy időhiányos menyecskéknek….
  • –          Forró nyári napokra….

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük