A Birtok

Reméljük, hogy mindenki, aki ellátogat hozzánk, boldogan tölti el nálunk az idejét.

Ez a gondolatunk mindenre kiterjed, amivel foglalkozunk. Baráti fogadtatás. Kiváló borok. Ételek, melyek nem csak az érzékeinkre, de a lelkünkre is hatnak. Ezen a mesés birtokon szőlőt, zöldséget, gyümölcsöt termesztünk, hogy bort és egyéb kézműves termékeket készíthessünk. Reméljük, hogy Te is annyira megszereted ezt a környéket, mint mi.

történetünk

2009-ben találkoztunk a Birtokkal.

Akkor még romos présház állt a hegyoldalban, kevesebb volt a szőlő, kevesebb volt a bor, kevesebb volt a vendég. Az évek alatt lassan minden nagyobb, szebb újabb és profibb lett. Felújítottuk a présházat, pincét építettünk, szőlőt telepítettünk, tartályokat, hordót vásároltunk, kemencét építettünk, kis kertet ültettünk. Egyre több programot szerveztünk magunknak, barátainknak és vendégeinknek. Évről évre többen hozták el hozzánk családjaikat vagy tartották nálunk esküvőjüket vagy céges csapatépítőjüket. Mára sokan látogatnak el hozzánk és érzik azt, amit mi is.

Emberek

Életük a hobbijuk, munkájuk a kenyerük!

Tulajdonos

Kartaly Attila

Budapesten élőként, de nem budapestiként kerültem a környékre. Gyerekként nagyszüleimnél sokat láttam a kertészkedés, földművelés csínját-bínját kicsiben. Később felnőttként kezdetem el érezni, hogy ezt a tudást szívesen hasznosítanám nagyban is. Először lett birtok szőlővel, aztán vendégek, élmények, bor, család, Tagyon Birtok. Azóta vitorlázunk, túrázunk, bringázunk, főzünk itt a barátaimmal, vendégeimmel. Megélem a környéket és igyekszem ezt át is adni, remélem sikerül!

Termékeink

Tagyon Birtok közel 4 hektáros területén nem csak szőlőtőkéket találni. A birtokon dió, alma, cseresznye, meggy, barack, szilva, mandula fák is találhatóak, valamint rögtön a pince előtt kialakítottunk egy 600nm-es konyhakertet is. A természet rengeteg friss finomsággal halmoz el minket tavasztól őszig. A zöldségek, gyümölcsök feldolgozásával próbáljuk a helyi ízeket megőrizni, hogy bármikor belekóstolhassunk a tájba.

Konyhakert

konyhakert

Konyhakertünkben hagyományos módszerekkel, vegyszerek nélkül neveljük palántáinkat, hogy a gondoskodásnak köszönhetően a kert tavasztól őszig minden nap meghálálja a gondoskodást és ellát minket, valamint vendégeinket valódi, ízes zöldségekkel.

Pár zöldség, gyümölcs, amit magunknak termelünk:

paprika, paradicsom, cukkini, patiszon, padlizsán, chili, sárgarépa, bébi paradicsom, sárga paradicsom, zöldbab, vajtök, petrezselyem, kakukkfű, zsálya, oregáno, bazsalikom

barack, szilva, alma, dió, mandula, meggy, cseresznye

Kézműves termékeink

Kézműves termékeinket az aktuálisan termő zöldségek, gyümölcsök válogatásából állítjuk elő, melyek kizárólag hagyományos eljárások segítségével készülnek, így elkerülve a tartósítószerek, vegyszerek vagy az ízeket roncsoló eljárások használatát. Termékeink egymást kiegészítve zárják magukba a friss ízeket.

kezmuves-termekek

ÉLET A BIRTOKON, “PINCEKULCS” BLOG ÉS RECEPTEK