Programok Tagyon Birtok aktuális és választható programjai

Tagyon Birtokon igyekszünk minden lehetőséget megragadni, hogy a környék adta fantasztikus lehetőségeket kihasználjuk, ezért gyakran járunk borkóstolóra, vitorlázni, bicikli túrázni, gyalogtúrázni vagy csak készítünk valami finomat és csapunk egy kellemes estét.

Ezeket a programokat általában már jó előre közzé tesszük, így ha kedved van te is bátran csatlakozhatsz! A részleteket megtalálod az esemény leírásában, de további információt is kérhetsz telefonon (+36 20 924 78 65) vagy e-mailben (program@tagyonbirtok.hu).

Tagyon-birtok programjai

Borkóstoló a Faluban

2023/12/07 @ 18:00 – Elhozzuk a Tagyon Birtok ízeit Budapestre!  Csatlakozz hozzánk december 7-én, csütörtökön, 18.00 órától, és légy részese ennek az ízekkel teli élménynek!  Egy  tételű borkóstoló során fedezheted fel ezeket a különleges nedűket, amit a Falu Delikát hideg falusi ízelítője tesz még emlékezetesebbé.  Elővételes jegyek 9.900 Ft/fő áron elérhetőek, míg helyszíni jegyvásárlás esetén 11.900 Ft/fő lesz a belépő.  […]

Szüreti mulatság a Tagyon Birtokon

2023/09/16 @ 09:00 – 14:00 –

Hamisítatlan Szüreti mulatság lesz a Birtokon szeptember 16-án! 

Flamisch Péter // Tagyon Birtok

2023/08/12 @ 18:00 – Flamisch Péter egy akusztikus instrumentális világzenei előadó. Előadásában különböző stílusok és motívumok keverednek a blues-tól kezdve, a népzenén át, egészen az elektronikus zenéig. Péter három évig élt és utazott egy vitorláshajón az Atlanti-óceánon. Ahol horgonyt dobott, ott utcazenélt. Számait elsősorban ezek a kalandok és az óceán inspirálta. Péter gitárjátéka, a különleges hangzás, a ritmusok és […]

    VITORLÁZÓS ÉLMÉNYNAP

separator

Az élménynapon vitorlázós-piknik programot szervezünk, hogy minél több arcát mutassuk meg a Balatonnak.
Alábbi programokkal és menüsorral készülünk, hogy valódi kikapcsolódásról szóljon a nap.
Transzfer: 13:00 szálláshelyen, 13:30 érkezés Balatonfüredi kikötőbe.
Vitorlázás, koccintás és piknik a Balaton közepén.
Kora este pálinkás és habzóboros koccintás a Birtokon, borkóstolóval  egybekötött vacsora helyi kézműves gazdák termékeivel. Igény esetén transzferrel.
A vitorlázós élménynap teljes ára menüsorral: 32.900 Ft.-/fő (teli hajó esetén, 9 fő)

 

A részletes program és menü leírás
Vitorlázás és piknik csomag:
A program alatt a Balaton és a természet ritkábban látott arcát mutatjuk be. Vitorlázás közben az időjárástól függően kipróbálhatjuk a hajóvezetést, és a tó legtisztább részein fürödhetünk.
Több hajó esetén, ha a hullám viszonyok engedik, összekötjük a hajókat saját kis szigetet alkotva.
További élmény fokozás érdekében:
Házi kenegetők, saját kenyér és friss zöldségek fogyasztása a hajón, Tagyon-hegyi borok kóstolása a Balaton közepén.

Borvacsora a Tagyon Birtokon:
„Welcome” habzóborral és helyi pálinkával történő köszöntés Nivegy-völgy ízei hidegtál. Saját és helyi gazdák kézműves sajtjai, felvágottai
Grillezett mangalica tarja vele sült zöldségekkel (Alternatív lehetőség: Grillezett fogas)
Mézben sült Gríz torta gyümölcsvelővel
Italcsomag:
Borkóstoló sor, ismerkedés a Felvidék borászainak termékeivel
Házi szörpök fogyasztása a helyi mezők és erdők virágaiból és gyümölcseiből
Szóda, ásványvíz, kávé, tea
A szállásfoglalásban, transzferben igény szerint segítünk. Várjuk szeretettel a csapatot a birtokon!
Ételeink a piaci és szezonális kínálatnak megfelelően változhatnak. Az ételintoleranciát kérjük előre jelezzék!

ÉLMÉNYFESTÉS

separator

 

A festéseknek otthont adó Tagyon Birtok tökéletes helyszínül szolgál a balatoni élményfestésnek, mivel itt igazán minden adott ahhoz, hogy az ember elmerüljön a környezeti szépségekben.

A gyönyörű panoráma mellett a helyek kulináris esszenciáját is átélheted, megkóstolhatod a festéssel eltöltött óráinkban és azon túl is.

 

Egy kép elkészülte körülbelül 3 órás folyamat, ahol minden szükséges eszközt biztosítunk*. A tájképünket lépésről lépésre együtt festjük meg. Az iránymutatások mellett az egyediséget színhasználatoddal és ecsetkezeléseddel adhatod meg festményednek, így kreativitásodat is teljes mértékben kibontakoztathatod a festés alatt.

 

GEOCACHING

separator

 

A geocaching (IPA: [ˌdʒiːəˈkæʃɪŋ], magyarosan: [ˈɡɛokɛʃiŋ], ejtsd: geokesing, a görög geo = föld és az angol cache = rejtekhely szavakból) szabadidős tevékenység, természetbarát hobbi, játék, mely a kincskeresés ősi szenvedélyére alapozva egyesíti a modern technikát (GPS, Internet) a természetjárással, a turizmussal.

A kincset valahol a birtokon fogjuk elrejteni, de ahhoz, hogy ezt a csapatok megtalálják, végig kell járniuk a küldetést, ami 4 külön pontból áll, és a kincset csak akkor tudják megszerezni, ha mind a 4 ponton jártak, és megfejtették a feladványokat.
Ezek furfangos feladványok, puzzle, amit ha kiraknak, akkor megtudják hogyan jutnak el a következő állomásra, vagy lehetnek ügyességi feladatok is. Vannak olyanok, amit közösen kell megcsinálni, vagy lehetnek olyanok is, amit elég a csapat egy tagjának elvégeznie.

 

 

Nivegy-völgyi rendezvények

separator

Nem mi szervezünk minden eseményt a környéken, de azokon is sokszor megjelelnünk. Itt a környék által biztosított programlehetőségekről találsz információkat. Részleteket az eseménynél lévő elérhetőségeken kérhetsz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük