Borászatunk

Már régóta tudott, hogy a balatoni bor önmagában is megállja a helyét, de mi egy kisebb fókuszpontra szeretnénk felhívni a figyelmet, Nivegy-völgyre.

Ez a terület még nem élvezi a széleskörű ismertséget, de bízunk benne, hogy a talajnak, a klímának, a gondoskodásnak és a jóra törekvésnek eredményeképpen országosan és nemzetközileg is elismert borokat tudunk készíteni.

Mitől lesznek igazán jók
a boraink?

Ugyan attól, amitől a Birtokon is jól érezheted magad és persze nagy köszönet a terroirenak is!

A Balaton közelségének köszönhetően az éghajlat is kedvezően alakul, emellett a szőlőtőkék fekvése is sok napos órát biztosít, az uralkodó szélirány felől pedig megtörik az erős szél a mögöttünk lévő hegy miatt, így mérsékelve a szél befúvásokat.

Tagyon Birtok mind a 4 hektár szőlő területe Tagyon-hegyen, vagy annak lábánál található, így a tőkék ugyanabból a talajból veszik fel az értékes tápanyagokat, garantálva ezzel az állandó minőséget.

Boraink

separator

TAGYON BIRTOK – RSZ 2022

Reduktív technológiával készült száraz fehérbor. Illata rizlingszilváni fajta jellegét hordozza, friss gyümölcsös íz, bodzás aromákkal. Harmónikus savak mellett egy igazi könnyed, nyári bor. Fröccsimádóknak tökéletes választás.

TAGYON BIRTOK – HEGYBOR 2022

A Hegyborral a Balaton-felvidék, azon belüli is a Tagyon-hegy terroir értékeit szeretnénk bemutatni a fogyasztóink számára.  A hegybor egy viszonylag magas alkoholtartalmú, 100%-ban olaszrizlingből készült, száraz fehérbor, melynek az egyik fele tartályban, másik fele 5 hónapig fahordóban érlelődött. Illata olaszrizlingre jellemző jegyeket hordozza. Szép savai mellet, ásványos jegyeket is képvisel, hosszú lecsengésű bor.

TAGYON BIRTOK – BALATONBOR 2022

Friss, könnyed, jóivásu, reduktiv Olaszrizling.

Baráti Társaság

Lelőhelyek

separator

Boltok, ahol megtalálhatod a borainkat

FALU. – 1055 Budapest, Szent István krt. 23.
Neked Terem – Budapest, Alvinci út 36.

Éttermek, borbárok, ahol megtalálhatod a borainkat

Kávéház a Vörös Lóhóz – Tapolca, Diszel, Derkovits M. u. 7.
Yellow Budapest – 1051 Budapest, Széchenyi  I. tér 7-8.

 

Szökött menyasszony a Balaton-parton – exkluzív

Szilvi egy hirtelen döntésből lelép az esküvőjéről és beugrik egy szabadnapos taxis autójába. Szajki Péter rendezésében, Tompos Kátya és Mohai Tamás főszereplésével már a mozikban a Most van most című film.

TAGYON BIRTOK GRAND OPENING – 2018

Kedves Barátunk! Örömmel értesítünk, hogy idén is megrendezzük a Birtokunk életében hagyománnyá vált szezonnyitó rendezvényünket, a Tagyon Birtok Grand Openinget! Ebben az évben azzal szeretnénk kedveskedni Nektek, hogy ellentétben az előző évek hagyományával, az esemény teljesen nyilvános lesz a nagyközönség előtt! Időpont: 2018. május 19. 15.00, Tagyon Birtok

A Bor készítése

A bor minőségének a betakarított szőlőtermés az alapja. A bortermelő feladata, hogy a szőlőszemekben megtalálható értékes anyagok a mustba, borba kerüljenek, abban is megtalálhatók legyenek.