Szökött menyasszony a Balaton-parton – exkluzív

Szilvi egy hirtelen döntésből lelép az esküvőjéről és beugrik egy szabadnapos taxis autójába. Szajki Péter rendezésében, Tompos Kátya és Mohai Tamás főszereplésével már a mozikban a Most van most című film.

A Most van most műfaját tekintve road movie és a LikeBalaton.hu és olvasói számára azért is különösen izgalmas, mert egyes jelenteit a Balaton-felvidéken forgatták, többek között a Tagyon Birtokon is.
A road movie világába tökéletes illeszkedő Balaton-felvidéken is játszódó film alapgondolata a kallódó Y generáció problémáinak boncolgatása és annak feltárása más korosztályok számára.
A film egy szökött menyasszony (harmincas korosztály) és egy fiatal taxisofőr (a húszévesek generációja) egy napjába enged betekintést, ugyanakkor kiemelendő, hogy nem tör pálcát a szereplők feje felett, bármit is tesznek.
Szajki Péter rendező, aki többek között az Intim fejlövés-t és a Mögött című riportfilmet is adta a hazai filmtörténetnek, hosszú idő után tavaly forgatott újra, amikor elkészítette a Most van most című (több)korosztályos filmjét, amely leginkább egy groteszk, romantikus drámára hasonlít, egy könnyed komédia köntösébe csomagolva.
Mindezek mellett a film tartalmaz egy igazán komoly és elgondolkodtató témát is, amely körbelengi az egész sztorit: most van most, most van az a pillanat, amikor meg kell tennünk. Hogy mit, azt mindenki döntse el maga. Kinek-kinek az életében mi az a lépés, amelyet eddig nem mert meglépni, de majd most!

Gulácsi Loránd a film társproducere egy rövid interjút is adott nekünk.

– Hogyan kerültetek a Tagyon Birtokra és hogyan jött a Balaton-felvidéki forgatás ötlete?

– Szajki Péter és én évfolyamtársak voltunk a gimnáziumban. Én füredi vagyok, Peti zánkai, így amikor a kezembe került a forgatókönyv, majd amikor helyszíneket keresgéltünk, szinte egyértelmű volt, hogy balatoni helyszínt is választunk és én szinte azonnal a Tagyon Birtokot javasoltam. Nagyon kellemes néhány napot töltöttünk ott, talán csak az nehezítette meg a helyzetünket, hogy éjszaka kellett forgatnunk, amely mindig kicsit körülményesebb, mint nappal forogni, de a helyszín és a környezet mindenért kárpótolt.

– Van esetleg olyan történeted a forgatásról, amely kedves emlékként él benned?

– A Tagyon Birtokon forgatott egyik jelenetben Molnár Guszti kisfia az egyik főszereplő. Egy lépcsős jelenetet forgattunk vele, melyet sokadszorra sikerült megfelelően rögzítenünk, mert a gyerek annyira élvezte a helyzetet, olyannyira felpörgette őt a forgatás, hogy képtelen volt leállni, fel s alá szaladgált a lépcsőn (pedig csak egyszer kellett volna mindezt megtennie). Nagyon aranyos volt, ahogy minden lelkesedését és gyermeki energiáját beleadta a forgatásba. Ez egy bájos momentumként maradt meg benne. Többet nem szeretnék elárulni, legyen mindenki számára üde meglepetés a film és az, hogy milyen Balatoni tájak jelennek meg benne.

 

(www.likebalaton.hu)